Bij Dillen Groenten en Fruit ademen we de rijke geschiedenis van een familie die haar hart verpand heeft aan de aarde en haar vruchten. Wij zijn geen gewone groente- en fruitverkopers, wij zijn trotse voortzetters van een familietraditie die symbool staat voor kwaliteit, versheid en respect voor de natuur. Gestuwd door de passie van de derde generatie, brengen Stef en zijn ouders Jan en Christel de dagelijkse toewijding op om jou te voorzien van de beste producten rechtstreeks van het veld.
Onze wortels gaan terug tot de jaren ’50, toen Jos Dillen en Ida Van Dessel een landbouwbedrijf startten dat floreerde met buitengroenten. Uit deze groene gelederen is Tuinbouwbedrijf Dillen ontsproten. Jan Dillen en Christel Van Nuffelen bouwden het bedrijf later uit, beginnend als buitenhoveniers met gewassen als busselwortelen en lente-uitjes. In 1987 maakten ze de overstap naar het kweken van vleestomaten in serres, waarna ze in 2002 besloten om deze heerlijke producten ook direct aan de consument aan te bieden via weekmarkten – een assortiment dat sindsdien enkel maar is gegroeid.
De kiem van onze betrokkenheid bij het milieu zit verankerd in ons DNA. De serene belofte van Dillen Groenten en Fruit is om de voetafdruk van ons geliefde bedrijf zo klein mogelijk te houden. Het regenwater dat genadig op onze serres neerdaalt, vangen we op en hergebruiken we voor het irrigeren van onze gewassen, het reinigen van ons wagenpark en onze machines. Het werk in onze serres wordt grotendeels met de hand verricht, waardoor het gebruik van bestrijdingsmiddelen tot een absoluut minimum wordt beperkt. Onkruid? Dat wieden we ook met de hand, met dezelfde zorg waarmee we onze vruchten telen. Onze bestelwagens en vrachtwagens voldoen daarnaast aan de strengste milieunormen, en onze zonnepanelen voorzien ons van de broodnodige energie. Laatst hebben we zelfs onze eerste 100% elektrische bestelwagen in gebruik genomen, die, u raadt het al, wordt opgeladen door de zon zelf.